Nyenrode naar Amsterdam

Nieuws | de redactie
7 maart 2014 | Amsterdam heeft er sinds gisteren een nieuwe hoger onderwijsinstelling bij. Op De Nyenrode New Business School gaan bachelor studenten de komende jaren aan de slag in een ruim opgezette leer-werkomgeving waar ze nadrukkelijk worden aangemoedigd zelf een bedrijf te starten.

Gisteren werd op de Amsterdamse Keizersgracht de aftrap verricht van de nieuwe private business school. Eyeworks-CEO Reinout Oerlemans voorzag de kersverse studenten bij de opening van advies. “Mijn tip is: ‘always deliver the promise’, want dán ontstaat ruimte voor creativiteit en energie om met ideeën aan de slag te gaan.” Volgens Oerlemans is het heel waardevol dat er opleidingen zijn waar “jonge mensen die ambitie hebben te leren krijgen over entrepreneurship, creativity en responsible business.”

Internationale uitstraling

Nyenrode geeft met een nieuwe locatie in Amsterdam gestalte aan de ambities van de onderwijsinstelling, zo stelt Dean Timo Timmerman. “De afgelopen jaren zijn wij doorgegroeid naar inmiddels 285 studenten. Sinds onze oprichting hebben we studenten uit 15 verschillende landen opgeleid. We willen dat uiteindelijk 20 tot 25% van onze studenten uit het buitenland komt. De internationale uitstraling van Amsterdam en de dynamische omgeving van het nieuwe pand passen goed bij onze ambitie en onze kernwaarden.”

“Deze nieuwe locatie in het prachtige historische centrum van Amsterdam met haar rijke handelsgeschiedenis past bij de ondernemende en internationale ambities van onze studenten,” valt CvB-lid prof. dr. Leen Paape zij Dean Timo Timmerman bij.

Nyenrode New Business School is onderdeel van de Nyenrode Universiteit. De business school is een voortvloeisel uit de in 2006 gestarte samenwerking met de University of Westminster en biedt een internationale bachelor-opleiding aan om studenten voor te bereiden op een carrière in het internationaal ondernemerschap. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK