Prototype onmisbare schakel

Nieuws | de redactie
7 maart 2014 | In Overijssel komt een speciaal fonds beschikbaar van €2 miljoen om de stap van uitvinding naar werkbaar product te faciliteren. “Innovaties zijn essentieel voor de versterking van de regionale economie en de werkgelegenheid,” stelt gedeputeerde Theo Rietkerk.

De Provincie Overijssel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen AgentschapNL) hebben een bedrag beschikbaar gesteld om op het Twentse Kennispark technologische innovaties te stimuleren. Via leningen van maximaal €250.000 moeten vindingen worden vertaald naar een prototype of demonstrator.

Centrum voor Ondernemerschap

Het fonds staat open voor alle technologisch innovatieve, nog geen vier jaar actieve Overijsselse ondermemingen, die wel al samenwerken met de Universiteit Twente of hogeschool Saxion. Bij de HBO-instelling is men deze week gestart met een Centrum voor Ondernemerschap om studenten te stimuleren en ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.

“We gaan ons samen met het regionale bedrijfsleven en onze partners focussen op meervoudige waardecreatie, kennisdeling en het creëren van werkgelegenheid”, vertelt Theodoor Van der Velde, de directeur van het nieuwe centrum. Met de financiële impuls van de provincie kunnen deze jonge ondernemers hun jonge bedrijf wellicht een vliegende start geven.

Steun in de rug

Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie benadrukt het belang van innovaties “voor de versterking van de regionale economie en de werkgelegenheid. De ontwikkeling van prototypes is een onmisbare schakel maar is ook kostbaar en daarvoor biedt dit Proof of Concept fonds een belangrijke steun in de rug”.

Het Kenniscentrum Innovatie & Ondernemerschap zag het ondernemerschap onder studenten de laatste jaren steeds populairder worden onder studenten op Saxion. Stichting Kennispark bracht onlangs in kaart dat er onder jonge ondernemers veel vraag is naar financieringsmogelijkheden om eerste prototypes naar de markt te brengen. Het Proof of Concept fonds moet een katalysator vormen voor deze hightech startups. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK