Stop discriminatie in stage

Nieuws | de redactie
13 maart 2014 | De Hogeschool Rotterdam pikt discriminerend gedrag of uitingen bij stages niet. "Ongehoord en onaanvaardbaar" noemt voorzitter Ron Bormans een recent incident.

Een student van Hogeschool Rotterdam heeft tijdens een stageprocedure bij ING Lease te Rotterdam per abuis een interne mail ontvangen. Door een medewerker werd hierin zeer grof over deze derdejaars Bedrijfseconomie gesroken. Hij werd daarin ‘die boef uit Curaçao’ genoemd.

Wederzijds respect

Collegevoorzitter Ron Bormans noemt dit “ongehoord” en “onacceptabel”. Het geeft geen pas dat een professional in dergelijke bewoordingen naar een student verwijst, stelt hij. “Wij eisen dat stagebieders onze studenten met hetzelfde respect behandelen, dat zij ook van hen mogen verwachten.”

De hogeschool heeft ING Lease om opheldering gevraagd en het bedrijf heeft kenbaar gemaakt het incident te betreuren en de handelwijze van de medewerker sterk af te keuren. Ook heeft men intern maatregelen genomen en excuses gemaakt aan de Rotterdamse HBO-student. Hiermee is wat de hogeschool betreft de zaak met ING afgehandeld. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK