TU Delft in reputatietop

Nieuws | de redactie
6 maart 2014 | TU Delft staat als enige Nederlandse universiteit in de Top 50 van World Reputation Ranking van Times Higher Education die wordt aangevoerd door Harvard. Nederland is met vier universiteiten vertegenwoordigd in de top 100. Ook Leiden, UvA en de Universiteit Utrecht staan in de lijst.

Delft verbetert zich met plek 42 in de ranglijst ten opzichte van vorig jaar toen de universiteit nog net buiten de top 50 viel. Nu staat de TUD tussen de universiteit van Peking en die van Hong Kong. De UvA stijgt licht in de groep tussen 50 en 100. De Universiteit Leiden zakt naar een plek tussen de 80 en 90 onder de universiteiten met de beste reputatie ter wereld. Ook de Universiteit Utrecht vindt zich daar terug. Wageningen staat in tegenstelling tot afgelopen jaar niet meer bij die beste honderd.

Aan de top van de lijst zijn net als vorig jaar de grote Amerikaanse en Britse universiteiten te vinden. Harvard voert de lijst aan, gevolgd door MIT, Stanford en Cambridge. Oxford en Berkeley completeren de top 5. Pas op plek 11 staat de eerste Aziatische universiteit, de University of Tokyo.

Nederland bij Duitsland en Korea

Met Delft in de top 50 schaart ons land zich bij Australië, Duitsland, Hong Kong, Korea en Singapore, die ook elk één universiteit op dat niveau kennen. Zwitserland heeft er nu twee: naast de ETH in Zürich dringt ook de TU van Lausanne door in de top. China heeft er eveneens twee, terwijl Japan en Canada er drie kennen. De Britten hebben zeven instellingen in die top, de rest komt uit de USA. 

De World Reputation Ranking wordt samengesteld op basis van interviews met academici die hun licht laten schijnen over de excellentie in onderzoek en onderwijs op de instituten waar zij zelf werken en waar zij bekend mee zijn. Voor de Ranking van 2014 zijn 10,536 wetenschappers uit 133 verschillende landen bevraagd.

De volledige World Reputation Ranking vindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK