Yale-voorman naar Coursera

Nieuws | de redactie
25 maart 2014 | Hij was de langstzittende president van het gerenommeerde Yale in New Haven. Rick Levin zat de universiteit voor van 1993 tot 2013. In april start hij als CEO van MOOC-platform Coursera.

Volgens huidig Coursera-voorman Andrew Ng markeert de komst van Rick Levin geen grote koerswijziging voor ’s werelds grootste MOOC-aanbieder. “Coursera doet het op dit moment goed en Rick voegt zich bij ons om dat proces verder te ontwikkelen.”

Levin hielp Coursera al een tijdje als adviseur, maar kan zich in zijn nieuwe rol nadrukkelijker gaan richten op “de universitaire samenwerking, het ontwikkelen van de pedagogiek en de doordenking van hoe mensen leren en lesgeven in deze nieuwe wereld.” Coursera laat weten verguld te zijn met de komst van zo’n ervaren onderwijzer en bestuurder.

Andrew Ng zal zich samen met Rick Levin gaan richten op de expansie van Coursera in China en de verdere ontwikkeling van de pedagogiek van MOOCs. Daphne Koller daarnaast zal verantwoordelijk worden voor het onderhouden en versterken van de reeds bestaande partnerschappen met universiteiten.

De aanstelling van Rick Levin, die tevens zitting heeft in President Obama’s Council of Advisors for Science and Technology, lijkt een breuk te zijn met het idee dat Coursera wel eens de het traditionele universitaire onderwijssysteem op de schop zou kunnen gooien. Levin pleitte in zijn recent uitgebrachte boek ‘The Worth of the University’ voor een krachtige rol van universiteiten in de maatschappij. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK