Geen tentamenfraude bij HHS

Nieuws | de redactie
3 april 2014 | Het verhaal over een langjarige fraude bij een ICT-opleiding bij De Haagse Hogeschool blijkt niet op feiten gebaseerd. De hogeschool liet een bericht in de media daarover natrekken en maakt daaruit op, dat van een dergelijke situatie geen sprake is geweest.

Omroep West bracht in februari naar buiten, dat er bij de Haagse Academie voor ICT & Media systematisch tentamenfraude zou zijn gepleegd. Dit zou bovendien al enkele jaren het geval zijn, bijvoorbeeld doordat studenten zouden hebben kunnen inbreken in computers van docenten en de daarin opgeslagen toetsingen.

De hogeschool schakelde daarop Hoffmann Bedrijfsrecherche in, om de een en ander bij de betrokken academie uit te zoeken. Na de uitvoering van een dergelijk onderzoek is aan de hogeschool een eindrapportage uitgebracht.

Daarin word geconcludeerd, dat “niet [is] gebleken dat de fraude, zoals die in de persberichten werd voorgespiegeld, heeft plaatsgevonden.” De Haagse Hogeschool meldt derhalve dat zij de kwestie “daarmee als afgesloten” beschouwd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK