Groningen start tiende faculteit

Nieuws | de redactie
15 april 2014 | De NVAO heeft definitief goedkeuring verleend voor de start van de bacheloropleiding Liberal Arts and Sciences van het nieuwe University College Groningen. Dat wordt tevens de tiende Groningse faculteit en deze mag selectief werken tegen een hoger collegegeld.

De nieuwe bacheloropleiding is bedoeld voor studenten die zich breed willen ontwikkelen op het gebied van de maatschappelijke thema’s Energie, Healthy Ageing en Sustainable Society. Men hoopt  in september de eerste 40 studenten te verwelkomen, waarvan de helft uit het buitenland, zo staat te lezen in het accreditatierapport van de NVAO.

De NVAO vreesde wel, dat dit aantal wat weinig is voor een startende opleiding. “Het panel vindt het streven van de opleiding naar 40 instromende studenten in het eerste jaar, 2014/2015 op zich een legitiem streven. Wel wil het panel wijzen op het risico dat de samenhang in de kleine groepen in gevaar kan komen, als tussentijds studenten zouden uitvallen” zo vermeldt het rapport.

Samenwerking met Hanze

Bijzonder accent is, dat op kunstzinnig vlak samengewerkt wordt met de Minerva Academie van de Hanzehogeschool. “De voorgenomen  samenwerking met de Hanzehogeschool is in de ogen van het panel noodzakelijk om vorm  en inhoud te geven aan de creatieve en kunstzinnige methoden en technieken die de  studenten zich eigen moeten maken. Het panel pleit er wel voor goede afspraken met de  Hanzehogeschool te maken, opdat dit onderdeel van de opleiding goed tot zijn recht komt.”

De NVAO kent aan de opleiding het bijzondere kenmerk ‘Kleinschalig en Intensief Onderwijs’ toe, waarmee de Rijksuniversiteit Groningen toestemming heeft tot het hanteren van selectie aan de poort en het vragen van een hoger collegegeld voor de nieuwe opleiding.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK