Kamp ziet cultuuromslag

Nieuws | de redactie
8 april 2014 | “Wat de Nederlandse universiteiten en hogescholen nu presteren aan valorisatie is vergeleken met zelfs 10 jaar geleden geweldig meer.” Henk Kamp was daarom zeer enthousiast over het Glass House in Hannover.

De EZ-minister liep rond op de Hannover Messe en werd getrokken door de lezing die High Tech Hero van maandag 7 april, prof. Dave Blank van de UTwente. Uitvoerig praatte hij na met Blank, een reeks bezoekers van het Glass House en met ScienceGuide.

“Dit vind ik een geweldig initiatief. Mensen als Dave Blank zijn echt de parels van de wetenschap in ons land en dat zij in dit Glass House optreden op de Messe is een echt pluspunt.”

Geweldig veel meer

Volgens minister Kamp is dit ook een signaal van een grote cultuurverandering. “Het is een bijzonder teken dat zulke mensen hier optreden. Onze universiteiten en hogescholen staan zoveel meer open voor zulke contacten, met de high tech industrie en ook anderen. Zij presteren in de valorisatie ook zoveel meer dan bijvoorbeeld 20 jaar geleden. Er gebeurt geweldig veel meer op dit terrein.”

Dat Blank in het programma van het Glass House als ‘High Tech Hero’  een speciale rol had gekregen, vond Kamp meer dan terecht. “Zulke mensen als hij zijn ook onze helden van de kennis en innovatie!” De optredens van zulke wetenschappers – als Maroeska Rovers, Mikhail Katsnelson en Piek Vossen – vond Kamp daarom een verrijking van de aandacht voor Nederland op de Messe en van de aandacht voor de high-tech als sector van de economie.  De sterk toegenomen input hierin vanuit HBO en WO noemt Kamp “een omwenteling en cultuuromslag die ik erg toejuich.” 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK