Rotterdam, niet Randstad

Nieuws | de redactie
1 april 2014 | “In elke grap schuilt een kern van waarheid.” De Hogeschool Rotterdam geeft het zelf toe na vele reacties van ongeloof: ze worden niet ‘Hogeschool Randstad’. En die kern van waarheid? Dat is zowel de ambitie “de beste hogeschool van de Randstad te worden,” als de nadruk dit in samenwerking waar te maken.

Het bericht op ScienceGuide en de verspreiding daarvan via social media lokten veel verblufte reacties uit. Het was ook niet niks: “Met een uitstekende instellingstoets en succesvolle doorvoering van de strategie uit het ‘Focus’ programma zou de Rotterdamse hogeschool de vleugels willen uitslaan. Naar verluid zou men zelfs overwegen ook in andere stedelijke centra van de Randstad hoger onderwijs aan te bieden.”

“Nauwelijks geloven”

Er waren ook analytici die er een fikse concurrentie in zagen voor collega’s  in het grootstedelijke HBO, zoals Inholland. Anderen zagen er dan weer een soort ‘van hun geloof vallen’ in, dat wel tragisch mis zou moeten gaan of tot ernstig verlies van Maasstedelijke identiteit zou moeten leiden. Er werd in HBO-land met veel hoofden tegelijk en mismoedig geschud. “Ik kan zoiets nauwelijks geloven van Ron Bormans,” sputterde een HBO-topman tegen het ongebruikelijk zwijgzame ScienceGuide.

Het hoge woord is er dan nu uit: dit was een 1 april poging mensen in en rond de hogeschool even op te schudden en warm te maken voor een nieuw ‘position paper’ over de weg naar de verwezenlijking van die kwalitatieve ambitie “de beste hogeschool van de Randstad te worden.” Dat document wordt overigens wel degelijk vorm gegeven door de internationaal zo gelauwerde alumnus Daan Louter. U leest zijn gesprek met ScienceGuide over zijn design-werk als media-innovatie hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK