Twente ‘in control’

Nieuws | de redactie
29 april 2014 | De Universiteit Twente heeft de Instellingstoets van de NVAO gehaald. Men voldoet aan alle vijf standaarden van deze toetsing en de kwaliteitscultuur is er duidelijk meer dan ‘papier’. “Veel wordt informeel opgelost en dat werkt.”

In het eindrapport geeft de commissie aan dat de ambitie van de UT helder is. Er is een breed gedragen visie op onderwijs en kwaliteitszorg van het onderwijs, die loyaal wordt uitgevoerd. Men is ‘in control’, zoals dat heet. Het beleid is op een goede, analytische manier afgeleid van deze visie. Voor het vervolgproces doet de commissie de aanbeveling om nu ook aandacht te hebben voor het systematisch verder ontwikkelen en implementeren van het Twentse Onderwijsmodel.

Geconstateerd is dat de kwaliteitscyclus van plannen, uitvoeren, evalueren en bijsturen bij de UT op allerlei niveaus plaatsvindt. Daarmee voldoet het verbeterbeleid vindt de beoordelende commissie. Veel wordt informeel opgelost en dat werkt. De verbinding met de formele organisatie moet hierbij wel in het oog gehouden worden, aldus de commissie.

Rector Magnificus, prof. dr. Ed Brinksma, is verheugd met dit resultaat. “Dankzij ieders grote inzet, bevlogenheid en betrokkenheid hebben we dit fantastische resultaat op het gebied van ons onderwijs bereikt. Onze onderwijskwaliteit werd onlangs ook bevestigd door de uitslag in van QS Stars Ranking, onderdeel van QS Top University World Ranking, waarbij universiteiten worden beoordeeld op de kwaliteit van hun onderwijs, internationalisering, innovatie en studie-omgeving. Universiteit Twente behaalde daarin als eerste deelnemende Nederlandse universiteit een maximale score. Wij zitten daarmee in dezelfde categorie als Harvard, Yale en Cambridge.”    


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK