Arabische MOOCs op komst

Nieuws | de redactie
19 mei 2014 | MOOCs worden bijna nog chique. Het nieuwste platform heet Edraak en is vandaag gelanceerd door Koningin Rania van Jordanië. Daarin gaat men naast edX-cursussen ook eigen Arabische MOOCs ontwikkelen en aanbieden.

Op haar eigen website – www.QueenRania.jo – presenteert de Hashemitische voorstin het initiatief en de lancering. De slechte kwaliteit van het onderwijs in de Arabische wereld en de mismatch van hoger onderwijs en arbeidsmarkt in de Arabische landen spreekt zij daarbij zonder veel omhaal van woorden aan. “We desperately need quality education, and online learning is our opportunity.”

Onderaan in rankings

“The world around us is speeding toward a future where ideas, knowledge and skills are the founding blocks of prosperity, while we drift at the bottom of global rankings in terms of knowledge, and in terms of how and what we produce…” Edraak wordt bij de start gesteund vanuit onder meer Abu Dhabi. In de twee weken sinds de aankondiging zouden zich al 35.000 studenten aangemeld hebben.

Anant Agarwal, de chef van edX, sprak over een wereldwijde ontwikkeling va ntoegankelijk hoger onderwijs als droom waarmee edX was gestart twee jaar geleden. “With our partner, the Queen Rania Foundation for Education and Development, we have made this dream a reality, and today we realize our shared vision to increase access to education for millions of Arabic-speaking students around the globe with Edraak, which will bring the transformational power of education to the Arab world and intellectually hungry youth,”

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK