Crowdfunding voor les over heelal

Nieuws | de redactie
9 mei 2014 | Hoe leer je kinderen van vier tot tien jaar over sterrenkunde en ruimtevaart. De Universiteit Leiden wil een toolbox ontwikkelen die docenten hierbij moet gaan ondersteunen. Daar is geld voor nodig, en dus is via Kickstarter een crowdfunding campagne van start gegaan.

Op de 13e International Conference on Public Communication of Science and Technology maakte het project Universe Awareness (UNAWE) van de Leidse universiteit bekend geld te willen gaan inzamelen om een lesbox te ontwikkelen met praktische en interactieve lesmaterialen voor in de klas.

Universe in a box

Tegenover Astronomie.nl legt internationaal coördinator Pedro Russo de plannen uit. ““Het idee achter Universe Awareness is om de schoonheid en grandeur van het heelal te gebruiken om jonge kinderen aan te moedigen een interesse in wetenschap en technologie te ontwikkelen en een gevoel aan te wakkeren voor wereldburgerschap vanaf een zo jong mogelijke leeftijd. Universe in a Box is de materialisatie van dat idee.”

Om de plannen te kunnen realiseren heeft UNAWE €15.000,- nodig. Dat geldt moet verzameld worden via een campagne op het bekende crowdfunding-platform Kickstarter dat onlangs ook in Nederland van start is gegaan. Op de Kickstarter-pagina kondigt UNAWE aan dat met het verzamelde geld de nieuwe toolbox zal worden opgestuurd naar scholen die daar het meeste baat bij hebben.

Lesmateriaal de wereld over

In de lesbox moet een boek komen met veertig activiteiten die jonge kinderen alles leert over de maan, de aarde, de zon, alle planeten en onze sterrenbeelden. Inmiddels heeft UNAWE zo’n 1000 boeken ontwikkeld die nu over de wereld verspreid moeten gaan. De campagne die tot 10 juni aanstaande loopt heeft inmiddels honderdtwintig euro verzameld. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK