Drone als gletsjerfotograaf

Nieuws | de redactie
22 mei 2014 | Het Himalayagebergte is de ‘watertoren’ van Azië. De gletsjers in deze regio spelen een belangrijke rol in de watercyclus van de Himalaya. Nu zijn de door klimaatverandering aangetaste gletsjers voor het eerst haarscherp in beeld dankzij drones van de Universiteit Utrecht.

Een onderzoeksteam bedacht een ingenieuze oplossing om de gletsjers in de Himalaya zeer gedetailleerd in beeld te brengen: met behulp van onbemande vliegtuigjes.

Twee keer per jaar reist een team van Geowetenschappers naar de Nepalese Himalaya om de toestand van de Lirunggletsjer tot op de centimeter nauwkeurig vast te leggen. Dit unieke proces is nu vastgelegd in een documentaire.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK