Kleinzoon Drees decaan in Tilburg

Nieuws | de redactie
28 mei 2014 | De Leidse hoogleraar Godsdienstwijsbegeerte en Ethiek Willem B. Drees wordt de nieuwe decaan van de Tilburg School of Humanities. De kleinzoon van de legendarische oud-premier en PvdA-leider was in Leiden al eerder decaan van de Faculteit der Godgeleerdheid.

In Leiden geeft hij onderwijs en doet onderzoek in het kader van zijn leerstoel Godsdienstwijsbegeerte en Ethiek. In Leiden was hij onder meer ook vice-decaan van de faculteit Geesteswetenschappen. Per 1 november 2014 wordt hij binnen de Tilburg School of Humanities benoemd als hoogleraar Filosofie van de Humanities.

Professor Drees publiceerde talrijke boeken en artikelen over religie en de verhouding tussen geloof, wetenschap en technologie. Zonder meer bijzonder is wel het feit, dat hij is afgestudeerd als natuurkundige en in de godgeleerdheid. Daar komt nog bij dat Drees promoveerde in zowel de godgeleerdheid als de wijsbegeerte. Hij is ook de redacteur van een internationaal wetenschappelijk tijdschrift, Zygon: Journal of Religion and Science.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK