UM blijft jonge wereldtop

Nieuws | de redactie
2 mei 2014 | De Universiteit Maastricht staat voor het tweede opeenvolgende jaar in de top 10 van de Times Higher Education '100 Under 50' ranking. De UM blijkt opnieuw de zesde beste jonge universiteit ter wereld. In Europa heeft zij alleen de TU van Lausanne nog boven zich.

Dat de UM zich tot de wereldtop mag rekenen bleek eerder dit jaar ook uit de Times Higher Education World University Ranking 2013-2014, waarin de universiteit doordrong tot de top 100 op plek 98.

De top 5 wordt voornamelijk bezet door Aziatische universiteiten, met als uitzondering de Zwitserse École Polytechnique Fédérale de Lausanne, die de tweede plek inneemt. De UM scoort voornamelijk hoog op de indicatoren die inzicht geven in de internationale uitstraling, zoals het percentage internationale staf en studenten.

Vitaliteit en competitiekracht

UM-collegevoorzitter prof. dr. Martin Paul is dan ook zeer content. “We zijn uitermate verheugd dat de Universiteit Maastricht haar positie heeft behouden in de top 10 van jonge universiteiten. Deze ranking toont onze vitaliteit en competitiekracht. En dat in een tijd waarin veel jonge, sterke universiteiten opkomen, vooral buiten Europa.”

De ranking voor jonge universiteiten is -net als de THE World University Rankings- gebaseerd op 13 -uitgebreide prestatie-indicatoren voor onderwijs, onderzoek, kennistransfer en internationalisering. Voor de 100 Under 50 zijn de indicatoren op basis van expertadviezen aangepast om beter aan te sluiten bij de profielen van jonge universiteiten. De resultaten voor de onderzoekcategorie zijn gebaseerd op het grootste reputatieonderzoek ter wereld onder ruim 10.500 academici van naam.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK