De wereldkampioen onderwijs is?

Nieuws | de redactie
13 juni 2014 | Voetbalkwaliteit is één graadmeter om de komend wereldkampioen te voorspellen, maar er zijn natuurlijk veel meer belangrijke factoren. De Wall Street Journal berekent voor elke factor de nieuwe wereldkampioen. Ook bij de investeringen in onderwijs. Daar blijkt een opvallende winnaar.

Geen resultaten uit het verleden of de marktwaarde van de selectie. Wall Street Journal kijkt liever naar andere statistieken. Hoe veel regen valt er? Welk land is het dichtstbevolkt? Of wie geeft er het meeste overheidsgeld uit aan het leger? In een handige infographic worden alle opties belicht.

Ook Nederland mag zich in die statistieken een aantal keer tot wereldkampioen uitroepen. Zo zijn we grootverbruiker van het internet én van melk en zijn we tevens het land met het meeste water. Onze Zuiderburen mogen zich de beste kronen waar het de consumptie van dierlijke vetten en het percentage inwoners in urbane gebieden betreft.

Ook het onderwijs ontkomt niet aan het alziend oog van de statistici van de Wall Street Journal. Dat levert een zeer verrassende wereldkampioen op. Ghana verslaat in de finale de Belgen met een score van 8.1% van het Bruto Binnenlands Product dat door de overheid wordt gereserveerd voor de scholen en universiteiten. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK