MBO sluit zich aan bij SURF

SURF en saMBO-ICT (de mbo-samenwerkingsorganisatie rond ICT) hebben hun samenwerking nu officieel beklonken, waarmee het MBO nu ook diensten van andere SURF-maatschappijen kan afnemen. Omdat de ICT-uitdagingen veelal vergelijkbaar zijn met het hoger onderwijs, acht SURF dit een logische stap.
Grote voordelen
Informatiebeveiliging, regie op licenties voor software en clouddiensten, het zijn slechts een paar van de diensten die SURF aanbiedt waar ook het MBO direct mee te maken heeft. Dat ziet ook voorzitter Paul Rullman. “Samenwerking tussen de verschillende onderwijskolommen heeft keer op keer grote voordelen voor alle deelnemende partijen. Dat hebben we ook ervaren in de jarenlange samenwerking met Kennisnet. Kennisdeling, bijvoorbeeld rond een ‘hot topic’ als beveiliging, is daarvan een belangrijk onderdeel.”
Het MBO ziet zelf veel voordelen bij de verstevigde samenwerking. “De werkmaatschappijen van SURF bieden belangrijke diensten, zoals SURFconext, eduroam en het gezamenlijk inkopen via het licentieplatform van SURFmarket, die ook voor mbo-instellingen van strategisch belang zijn. We kunnen veel van elkaar leren, maar ook gezamenlijk optrekken met het hoger onderwijs,” stelt Ben Geerdink, voorzitter van saMBO-ICT.
Nieuwe algemeen directeur
De verstevigde samenwerking met het MBO is één van de uitdagingen voor SURF waar de kersverse algemeen-directeur Kees Neggers zich mee zal gaan bezighouden. Neggers zal vanaf 1 juli voor een jaar de vernieuwing van de SURF-organisatie begeleiden en meewerken aan het vormgeven van het Meerjarenplan 2015-2018. Neggers is de opvolger van Wim Liebrand die eind mei met pensioen ging.
Meest Gelezen
Wat vindt BBB eigenlijk van hoger onderwijs?
Susanne Täuber: "Wie haar klacht niet laat afzwakken, wordt kapotgemaakt"
Europese Unie: ‘Academische vrijheid in Nederland verslechtert’
'Studentenwelzijn verbeteren zonder wetenschappelijk bewijs kan veel schade toebrengen'
Nederlandse universiteiten dalen op vrijwel alle domeinen in de QS-ranking
