Onderwijs ingenieur verrijken

Nieuws | de redactie
16 juni 2014 | Het onderwijs dat ingenieurs opleidt op topniveau houdt meer in dan het overdragen van onderzoekresultaten en –vaardigheden. De 3TU gaan daarom een eigen kenniscentrum voor ‘Engineering Education’ opzetten en internationaal verbinden met best practices op dat terrein.

De drie technische universiteiten intensiveren met behulp van dit nieuwe centrum hun inzet om gezamenlijk het Nederlandse ingenieursonderwijs verder te ontwikkelen en internationaal te profileren. Daartoe zet de 3TU.Federatie het Centre for Engineering Education (CEE) op. Op 22 september wordt in dit verband een Kick-off Event worden georganiseerd in Delft, waar ook minister Bussemaker bij aanwezig zal zijn.

Meer en anders opgeleid 

Het versterken van het onderwijs aan ingenieurs hang samen met wezenlijke ontwikkelingen in het werk en de disciplines waarin zijn na hun studie aan de slag gaan. De wereld vraagt om meer en anders opgeleide ingenieurs, die zijn toegerust op de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van energie, veiligheid, gezondheid, mobiliteit en milieu.

Onder leiding van opleidingsdirecteur Jan van der Veen (UT) zal door het 3TU.CEE ingezet worden op het stimuleren van de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardig, effectief en toekomstgericht ingenieursonderwijs. Op verschillende thema’s zal dit ondersteund worden door praktijkrelevant onderzoek. Tevens zullen resultaten (inter-)nationaal gedissemineerd worden. Ambitie van het CEE is het om toonaangevend te zijn, waardoor het centrum dé plek wordt voor docenten en wetenschappers met vragen en ambities op het gebied van ingenieursonderwijs.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK