TNO-topvrouw naar HBO

Nieuws | de redactie
17 juni 2014 | Angelien Sanderman wordt het nieuwe collegelid van de Hogeschool Rotterdam. Zij komt uit de wereld van het onderzoek, meer in het bijzonder uit het management van de toepassingsgerichte R&D bij TNO.

Haar huidige functie is die van Managing Director Earth, Life and Social Sciences en lid van de Bestuursraad van TNO. Haar kennisloopbaan begon in het HBO als student Logopedie. Zij deed wetenschappelijk werk bij het Instituut voor Perceptie Onderzoek van de TU/e en Philips en promoveerde ook aan de universiteit in Eindhoven.

Niet vanzelfsprekend

Bij TNO was zij onder meer Manager Research en Directeur Markt. Daarin droeg zij verantwoordelijkheid voor bedrijfsprocessen als de operationele aansturing, marktbewerking en voor cultuur-en verandertrajecten. “In de loop van mijn carrière ben ik meer en meer gaan ervaren dat het niet vanzelfsprekend is dat vrouwen hun carrière vormgeven,” zei Sanderman al eens bij het Platform Vrouwen en ICT. “Daarnaast zie ik dat in de hogere managementfuncties en in de technische gebieden vrouwen heel schaars zijn. Daar zijn een heleboel goede en minder goede redenen voor. Ik denk dat echter dat we heel veel arbeidspotentieel, en van kwalitatief hoog niveau, laten liggen en dat we hier echt iets aan moeten doen.”

“Ik zie uit naar mijn nieuwe baan als bestuurder in het HBO, bij een hogeschool die midden in de Rotterdamse samenleving wil staan en zo toegewijd kiest voor de kwaliteit van haar onderwijs en versterking van het toegepast onderzoek”, zegt Angelien Sanderman nu over haar overstap naar de hogeschool. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK