Duitse glorie voor IISG-directeur

Nieuws | de redactie
30 juli 2014 | Marcel van der Linden, directeur Onderzoek van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis van de KNAW, heeft de prestigieuze ‘Bochumer Historikerpreis’ gekregen. Van der Linden treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Eric Hobsbawm en Christoph Klessmann.

De Ruhr Universiteit Bochum wordt om de drie jaar uitgereikt aan een voorname historicus ter bekroning van uitzonderlijke en internationaal erkende prestaties op het gebied van economische en sociale geschiedenis.

De jury voor de editie 2014 was lovend over de Nederlandse historicus. “Marcel van der Linden heeft niet alleen als wetenschapper het concept Global Labour History beslissend vormgegeven, maar ook als organisator de institutionele basis gelegd voor een sterk wereldwijd netwerk dat zich bezighoudt met de geschiedenis van de arbeid en en de arbeidersbeweging, die in de 21ste eeuw nog niets van zijn relevantie en aantrekkingskracht verloren heeft.”

Van der Linden, die als één van de grondleggers geldt van de ‘Global Labour History’, doet onderzoek naar arbeid en arbeidsverhoudingen op wereldschaal, zoals onder meer slavernij, loonarbeid en huishoudelijk werk. Van der Linden die in 2008 al een eredoctoraat van de Universiteit van Oslo kreeg, treedt in de voetsporen van illustere historici als Christoph Klessmann en Eric Hobsbawm. Van der Linden zal op 28 november in Bochum gehuldigd worden. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK