Impuls voor techniekonderwijs

Nieuws | de redactie
23 juli 2014 | Nieuw nadenken over technisch hoger onderwijs. Het Engineering Education Centre (CEE) van de 3TU wil op zeven thema’s de opleidingen van nieuwe impulsen voorzien. Op 22 september zal de officiële kick-off van het nieuwe instituut plaatsvinden.

Het nieuwe 3TU.CEE is opgezet om nieuwe onderwijsinnovaties die plaatsvinden bij de drie technologische universiteiten te ondersteunen en onderzoeken. Door de expertise die bij de verschillende instellingen aanwezig is te delen moet het technisch onderwijs in Nederland naar een hoger plan worden getild.

Dat moet, zo meent de 3TU, omdat de grote maatschappelijke vragen op het gebied van energie, gezondheid, mobiliteit en veilige leefomgeving vragen om meer en vooral anders onderwezen technici. Het 3TU.CEE wil de opleidingen nieuwe handvatten bieden om hier goed voorbereid op te zijn.

Om dat te bereiken heeft het 3TU.CEE zeven thema’s bepaald die het onderwijs van de toekomst moeten gaan vormgeven: interdisciplinair onderwijs, blended learning, internationalisering, differentiatie, tussentijdse evaluatie, matching en selectie en het activeren van grote klassen.

Het 3TU.CEE moet een internationaal partnernetwerk gaan vormen waarbij de laatste inzichten en didactische ontwikkelingen in kaart worden gebracht om zo het technisch onderwijs van het allerhoogste niveau te laten zijn. Op 22 september aanstaande zal het nieuwe centrum zijn officiële kick-off vieren. Het programma ziet u hieronder, aanmelden kan hier.

09.30 Welkom en koffie

10.00 Opening en welkom door professor. Hans van Duijn, bestuurslid van het 3TU Education Management Comité en Jet Bussemaker, minister van OCW.

10.15 Keynote van Ruth Graham, consultant in hoger technisch onderwijs met klanten als MIT en de Royal Academy of Engineering.

11.15 Koffiepauze

11:45 Start van de innovatiemarkt

12.15 Lunch

13.00 Start workshops Engineering Lab and Creative Lab

16.30 Slot, receptie

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK