Impuls voor techniekonderwijs

Het nieuwe 3TU.CEE is opgezet om nieuwe onderwijsinnovaties die plaatsvinden bij de drie technologische universiteiten te ondersteunen en onderzoeken. Door de expertise die bij de verschillende instellingen aanwezig is te delen moet het technisch onderwijs in Nederland naar een hoger plan worden getild.
Dat moet, zo meent de 3TU, omdat de grote maatschappelijke vragen op het gebied van energie, gezondheid, mobiliteit en veilige leefomgeving vragen om meer en vooral anders onderwezen technici. Het 3TU.CEE wil de opleidingen nieuwe handvatten bieden om hier goed voorbereid op te zijn.
Om dat te bereiken heeft het 3TU.CEE zeven thema’s bepaald die het onderwijs van de toekomst moeten gaan vormgeven: interdisciplinair onderwijs, blended learning, internationalisering, differentiatie, tussentijdse evaluatie, matching en selectie en het activeren van grote klassen.
Het 3TU.CEE moet een internationaal partnernetwerk gaan vormen waarbij de laatste inzichten en didactische ontwikkelingen in kaart worden gebracht om zo het technisch onderwijs van het allerhoogste niveau te laten zijn. Op 22 september aanstaande zal het nieuwe centrum zijn officiële kick-off vieren. Het programma ziet u hieronder, aanmelden kan hier.
09.30 Welkom en koffie
10.00 Opening en welkom door professor. Hans van Duijn, bestuurslid van het 3TU Education Management Comité en Jet Bussemaker, minister van OCW.
10.15 Keynote van Ruth Graham, consultant in hoger technisch onderwijs met klanten als MIT en de Royal Academy of Engineering.
11.15 Koffiepauze
11:45 Start van de innovatiemarkt
12.15 Lunch
13.00 Start workshops Engineering Lab and Creative Lab
16.30 Slot, receptie
Meest Gelezen
Bekostiging per student in het hbo en wo gaat dalen
De student als consument maakt vrouwelijke docenten extra kwetsbaar
Dijkgraaf wil zijn waaier doortrekken naar het onderzoek in het hbo en mbo
NS onderzoekt financiële prikkels om studenten uit de spits te weren
Fel debat over internationalisering tekent zich af in hoger onderwijs
