Jet Bussemaker schrijft Nizar

Nieuws | de redactie
8 juli 2014 | Jet Bussemaker hoorde van Nizar el Azouzi en zijn prestatie en ervaringen opgedaan als scholier van 12 met een MOOC. De minister heeft zijn verslag voor ScienceGuide gelezen en geeft haar reflectie daarop aan de jonge Amsterdammer. “Je laat haarscherp zien wat de bepalende factor is van de kwaliteit van ons onderwijs.”

U leest de reactie van de minister van OCW aan Nizar el Azouzi hieronder. Nizars eigen verhaal over het volgen van een MOOC over Alexander de Grote en zijn lessen daaruit leest u hier.  

Beste Nizar,

Allereerst van harte gefeliciteerd! Met het behalen van je certificaat, maar misschien nog wel meer met de kennis en ervaring die je hebt opgedaan bij het volgen van deze MOOC. En niet in de laatste plaats met je docenten Jasper en Simon.

Je illustreert precies waarom ik zo enthousiast ben over MOOCs. Universiteiten zetten hiermee de deuren van de collegezaal open voor iedereen. Niet alleen voor studenten van andere universiteiten maar ook voor andere belangstellenden, zoals jij. Om het politiek te zeggen: de MOOCs democratiseren kennis. Want niet alleen jij kan ze volgen, je leeftijdsgenoten in India of Oeganda kunnen dat ook – mits ze een internetverbinding hebben natuurlijk.

Je laat ook haarscherp zien wat de bepalende factor is van de kwaliteit van ons onderwijs. Dat zijn de leraren: in jouw geval Jasper en Simon. Zij hebben gezien dat je behoefte had aan iets extra’s. Zij hebben ervoor gezorgd dat dit binnen je bereik kwam. Zij hebben hun enthousiasme op je overgedragen.

Maar uiteindelijk heb jij het gedaan. Jij hebt de colleges gevolgd, de opdrachten gemaakt en het certificaat behaald. Dat is grote klasse! Ik hoop dat nog velen je goede voorbeeld zullen volgen.

Jet Bussemaker


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK