MOOCs voor Latijns-Amerika

Nieuws | de redactie
29 juli 2014 | MiriadaX het belangrijkste Spaanstalige MOOC-platform, gaat wereldwijd “In Latijns Amerika is een groeiende vraag naar onderwijs en een generatie die de moderne technologie omarmt,” zegt initiatiefnemer Cesar Alierta, CEO van Telefonica.

Telefonica Learning Services is één van belangrijkste e-learning aanbieders Spanje. Afgelopen week kondigde de online onderwijsgigant in Rio de Janeiro aan, samen met Banco Santander de wereldwijde start van MiriadaX als wereldwijde MOOC-aanbieder aan.

Grote potentie

MiriadaX is als MOOC-platform al ruim anderhalf jaar actief en heeft inmiddels meer dan 750,000 studenten die deelnemen aan 153 cursussen van 990 professoren. Wereldwijd zijn er ruim 600 miljoen Spaanstaligen en dus ziet Telefonica Learning Services het enorme potentieel van een Spaanstalig MOOC-platform.

Door de handen ineen te slaan met Banco Santander wil Telefonica Learning Services met MiriadaX definitief de Latijns Amerikaanse markt te veroveren. Emilio Botin, CEO van de Spaanse bank,  zei in Rio de Janeiro dat dit een ‘historisch moment’ voor Spaanstalige landen in Zuid- en Midden-Amerika kan zijn. “MiriadaX heeft alles in huis om het wereldwijd leidende Spaanse en Portugese MOOC-platform te worden.”

Toegang tot nieuw netwerk

Door samen te werken met Banco Santander krijgt MiriadaX toegang tot een groot netwerk van universiteiten in Latijns-Amerika. Universia, opgezet in 2000, bestaat uit 1290 universiteiten. De toekomstplannen van MiriadaX werden onthult bij III Universia, een internationale bijeenkomst van de voorzitters van de bij het netwerk betrokken universiteiten in Rio de Janeiro. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK