Studenten ontwerpen innovatiecentrum

Nieuws | de redactie
25 juli 2014 | Dit voorjaar werd in de Achterhoek de handtekening gezet voor een nieuw op te richten Biobased Innovation Center. Onderwijs & onderzoek, overheid en bedrijfsleven moeten daar de krachten bundelen. Het ontwerp voor het nieuwe centrum moet komen van studenten van de HAN.

Afgelopen maart was de HAN in Arnhem het decor voor de tekening van de overeenkomst voor het nieuwe Biobased Innovation Center (BIC) Achterhoek waarin onder meer Gebiedsonderneming Laarberg BV uit Lichtenvoorde, de Stichting Agrodome uit Wageningen en ROC Graafschap College in Doetinchem de handen ineen slaan.

Kansen voor studenten

Ook de techniekfaculteit van de HAN is direct betrokken bij de samenwerking en het zijn dan ook de studenten van de hogeschool die komend semester een ontwerp zullen indienen voor het nieuwe innovatiecentrum. De HAN gaat drie multidisciplinaire studententeams inzetten die een plan mogen ontwerpen en uitwerken. Als de kwaliteit hoog genoeg is, zal één van die ontwerpen vervolgens uitgevoerd gaan worden.

Ook de inrichting van het nieuwe paviljoen dat medio 2015/2016 gebouwd moet worden, zal door studenten verzorgd worden. Studententeams ontwerpen tijdens het eerste semester van dat studiejaar de invulling van het een paviljoen, een lab en de flexibele werkplekken.

Studentenhulp voor ondernemers

Het Biobased Innovation Center (BIC) Achterhoek dat moet verrijzen op het regionaal bedrijventerrein Laarberg bij Groenlo gaat diverse instituten herbergen, zoals het Innovatie Centrum Biobased Bouwen (ICBB); Praktijkcentrum Eiwit Onderzoek (PEO); Centrum voor Energie- en Milieu Technologie (CEMT); Start-ups (via Gebiedsonderneming Laarberg); Informatiecentrum Laarberg; Informatiecentrum Grolse Linie.

Ondernemers die zich bij BIC Achterhoek gaan aansluiten kunnen vanaf begin 2016 ook actief gebruik maken van de expertise van de studenten aan de HAN door innovatieve onderzoeksvraagstukken bij hen uit te zetten. Meer informatie over de plannen van BIC Achterhoek leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK