Ex-lector Avans naar rechter

Nieuws | de redactie
26 augustus 2014 | Hij werd in 2012 nog door zijn hogeschool naar voren geschoven voor de prijs van Lector van het Jaar. Twee jaar later hangt de vlag er echter heel anders bij. Paul Delnooz heeft zijn functie bij Avans neergelegd en gaat nu naar de rechter. Een diep verschil van mening zou reden voor het conflict zijn.

Het blog Onderwijsbrabant laat weten dat in afwachting van de rechtszaak beide partijen geen uitspraken willen doen over de aard van het conflict, maar dat het vermoeden is dat er een diep verschil van mening is ontstaan met de directie van de Pabo waar Delnooz werkzaam was.

Delnooz ging eind 2010 aan de slag als lector bij Avans en zat zodoende aan het eind van zijn vierjarige termijn. Avans was zeer tevreden over de lector, zo blijkt ook uit het feit dat Delnooz in 2012 nog werd voorgedragen voor de ScienceGuide Lector van het Jaar-verkiezing.

In die voordracht viel onder meer te lezen dat de Avans-lector een man “uit het hart van de lerarenopleidingen” is,  wiens ontwikkelde methodologie een “kwaliteitsimpuls kunnen opleveren voor het docentschap in het basisonderwijs en daarmee ook in de opleidingen daartoe in het hoger onderwijs.”

Geen reden voor ontevredenheid, en ook de Bredase scholenkoepel INOS die actief met het lectoraat van Delnooz samenwerkt is verrast door de ontwikkelingen. Jan Aarts, lid van het college van bestuur, laat weten dat wat hem betreft de lopen projecten in de huidige vorm door zullen gaan. “Wij hebben een goede relatie met de Pabo en met Delnooz en wij willen met beiden doorgaan.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK