Ivy League kan gratis

Nieuws | de redactie
29 augustus 2014 | Talentvolle studenten uit gezinnen met een kleine beurs kunnen bij veel Ivy League universiteiten terecht voor betaalbaar onderwijs. Cijfers van Washington Monthly laten zien dat er bijvoorbeeld op Harvard voor een kleine €1500,- gestudeerd kan worden. Maar kan dat niet gewoon gratis?

Het Amerikaanse Washington Monthly heeft op een rijtje gezet bij welke elite universiteiten middenklasse studenten het meeste waar voor hun geld krijgen. Bij de meeste universiteiten in de Top 10 kunnen studenten terecht voor onder de €10.000,-. De lijst wordt aangevoerd door UCLA , gevolgd door Harvard en Williams College.

Ivy League universiteit Harvard springt er uit met een collegegeld van slechts €1533,- voor de armste studenten, maar daar moet bij aangetekend dat zeer zuinig wordt omgesprongen met dergelijke beurzen. Slechts 6% van de aanvragen wordt daadwerkelijk gehonoreerd.

Uit de cijfers van het afgelopen jaar blijkt dat Harvard aan schenkingen per student jaarlijks ruim een miljoen ontvangt en dus is de vraag gerechtvaardigd of de Amerikaanse topuniversiteit niet wat scheutiger mag zijn met honoreren. Bovendien, kan het onderwijs voor de kleinste beurzen niet sowieso helemaal gratis worden gemaakt?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK