Forza Italia!

Nieuws | de redactie
19 september 2014 | De Italiaanse regering heeft met haar Instituut voor Statistiek ISTAT de Ig Nobel Prijs gewonnen. Deze zeer gewaardeerde onderscheiding is toegekend voor de herberekening van het BBP voor alle staten in de EU. Italië nam hierbij het voortouw en dat vindt het satirisch comité lovenswaardig.

De argumentatie is helder en beknopt: de Economie Ig Nobel Prijs gaat naar “ISTAT — the Italian government’s National Institute of Statistics, for proudly taking the lead in fulfilling the European Union mandate for each country to increase the official size of its national economy by including revenues from prostitution, illegal drug sales, smuggling, and all other unlawful financial transactions between willing participants.”

Nadat Mario Monti in 2012 al de ‘nummer 1’ van de ScienceGuide Top 10 was, is dit een nieuw eerbetoon aan de politieke en economische flexibiliteit en verbeeldingskracht die Italië door de eeuwen al kenmerkt. Van Niccolo Machiavelli tot Silvio Berlusconi en van Lorenzo il Magnifico tot Matteo Renzi weten Italianen steeds weer te verbluffen met hun creativiteit in het arrangeren van de macht. Si non e vero e ben trovato!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK