Ingenieurs innovatief opleiden

Nieuws | de redactie
3 september 2014 | De 3TU openen samen een kenniscentrum voor het leren van de ingenieur. Het 3TU.CEE werkt internationaal én binnen de drie dragende universiteiten. Bij de opening treedt onder meer Ruth Graham op, die het bètatech onderwijs bij Imperial College en andere HO-instellingen transformeerde.

De drie universiteiten duiden het belang van hun nieuwe gezamenlijke instituut als volgt: ‘3TU.CEE is set up to support and research educational innovations that are taking place at the 3 Universities of Technology in the Netherlands. We believe in sharing expertise on our educational innovations, thus supporting our international standing with respect to high quality engineering education.’

Excellente docenten steunen

‘The CEE aims to gather, develop and implement up-to-date expertise in engineering education. New improvements in education didactics will be implemented and the effectiveness of these improvement will be monitored and analysed. The expertise and experiences of all three partners will be exchanged and put to benefit of the partners.’

‘The CEE will facilitate excellent lecturers that to improve their educating abilities by developing, exploiting and demonstrating the newest educational methods. An explicit task of the CEE is to contribute to the international community of engineering education and to seek cooperation where appropriate.’

22 september

Het kickoff evenement in Delft op 22 september wordt bijgewoond door minister Bussemaker en de mensen die de zeven projectlijnen van deze onderwijsvernieuwing gaan dragen. Internationale spreker is Ruth Graham. Zij heeft een bijzondere staat van dienst op dit terrein over heel de wereld.

‘2005-08, she led the EnVision project at Imperial College London, initially as a scoping study and later as a strategic programme of educational reform. The project’s objectives were to transform the undergraduate curriculum, learning experiences and learning spaces across all nine departments in the Faculty of Engineering, improve its culture of support and reward for teaching excellence, enhance its international profile and secure external funding to support the project’s goals. Her work also called for horizon-scanning and international community-building in engineering education across industry and academia.’

U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK