Maastricht blijft wereldtop

Nieuws | de redactie
25 september 2014 | In de wereldtop van ‘jonge universiteiten’ blijft de Universiteit Maastricht net als vorig jaar de beste van Europa. Zij staat wereldwijd op de zesde plaats. Dat blijkt uit de vierde editie van de QS ‘top 50 under 50’ ranking.

De specifieke ranking van universiteiten jonger dan 50 jaar oud is in 2012 voor het eerst gepubliceerd. Zij wil laten zien welke universiteiten in de toekomst een positie kunnen veroveren in de wereldtop. Maastricht kan daarin nog 12 jaar mee, want in 2016 viert de UM haar 40e verjaardag.

Meting van onderzoek én onderwijs

De QS ‘top 50 under 50’ ranking is een afgeleide van de QS World University Rankings, waarin de UM onlangs klom van de 121e naar de 118e plek. De QS World University Ranking beoordeelt universiteiten op hun percentage internationale studenten, citaties, academische reputatie, reputatie bij werkgevers, staf-student ratio en internationale staf.

In de kopgroep van de wereldtop heeft Maastricht ook geen last van hevige concurrentie. Dat is tussen de Aziatische universiteiten in de top wel anders. QS vertelt: “There’s hot competition at the top this year, between two of Asia’s most ambitious and successful young institutions: Singapore’s Nanyang Technological University (NTU) and Hong Kong’s Hong Kong University of Science and Technology (HKUST).”

“Having narrowly overtaken HKUST in the overall QS World University Rankings this year, NTU now heads the Top 50 Under 50 for the first time, with HKUST slipping into second position. However, Hong Kong continues to boast an impressive selection of the world’s most prominent young institutions; the city boasts a further three entries among the 50 top universities under 50 years old.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK