MOOC als bijles wiskunde

Nieuws | de redactie
15 september 2014 | Studenten die aan de TU Delft beginnen hebben vaak moeite met het tempo van de wiskunde op de universiteit. Een speciale MOOC ‘Pre-University Calculus’ moet hen voor het volgende collegejaar in de zomer aantrekkelijk bijspijkeren.

De cursus ‘Pre-University Calculus’ bereidt middelbare scholieren en andere geïnteresseerden voor op de wiskunde die ze bij opleidingen zoals aan de TU Delft nodig hebben. De MOOC is onderdeel van het edX High School Initiative, dat op 10 september is geïntroduceerd: 26 gratis online cursussen (MOOC’s) over uiteenlopende onderwerpen voor middelbare scholieren wereldwijd. De TU Delft is de enige universiteit uit Europa die daaraan meedoet. 

Moeite met het niveau 

De cursus ‘Pre-University Calculus’ is te gebruiken voor aankomend studenten die in de aanloop naar een technische studie hun wiskunde willen ophalen voor dat het collegejaar daadwerkelijk van start gaat. Voor Nederlandse studenten sluit de cursus aan op de academische kalender: de cursus start op 13 juli. Het blijkt namelijk dat veel studenten moeite hebben met het niveau van de wiskunde in het eerste jaar aan de TU Delft. 

Dat is niet voorbehouden aan Delft. Uit onderzoek in de VS blijkt dat zestig procent van de eerstejaars studenten niet goed voorbereid is op een vervolgstudie. De MOOC helpt individuele studenten toch goed beslagen te ijs te komen. Daarnaast kan het onderwijsmateriaal gebruikt worden door docenten die hun onderwijs in de klas willen verbeteren. 

Wereldwijde vraag 

Samen met andere edX partners probeert de TU Delft op deze manier scholieren klaar te stomen voor een universitaire studie of voor te bereiden op een edX cursus van de TU Delft of edX partners die meer kennis van wiskunde vereist. Daar is wereldwijd veel vraag naar. Uit onderzoek van edX bleek dat negentig procent van de deelnemers interesse heeft voor cursussen op dit niveau. 

‘Pre-University Calculus’ wordt net als dertien andere gratis online cursussen (MOOC’s – massive open online courses) van de TU Delft, aangeboden in de online leeromgeving van edX. Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Deelnemers bekijken videomateriaal, lezen, maken opdrachten en discussiëren op het forum. Deelnemers krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK