Talentontwikkeling in film

Nieuws | de redactie
3 september 2014 | De HKU en het Nederlands Film Festival (NFF) gaan samenwerken op het gebied van onderwijs, innovatie, onderzoek en talentontwikkeling. Bij het komende Film Festival rond onder meer 2D/3D animatie zullen studenten van de HKU al een belangrijke rol spelen.

Beide partijen tekenden een convenant waarin naast onderwijs en onderzoek ook presentatie, profilering en marketing zijn opgenomen. De samenwerking zal verder worden uitgewerkt in een aantal specifieke projecten en activiteiten, zoals events waarin het NFF en HKU samenwerken. Ook wordt gewerkt aan onderzoeksprojecten waarin beide betrokken zijn.

Bezoek van Oscarwinnaar

De samenwerking tussen het NFF en de HKU is gericht op innovatie van film, audiovisuele en andere media in de volle breedte via onderwijs en onderzoek. Het doel is de kwaliteit, innovatiekracht en cross-overs van het NFF en HKU te verhogen. Daarmee willen beide partijen hun innovatief profiel op regionaal, nationaal en internationaal niveau verstevigen.

Het eerste event vindt plaats op de komende editie van het NFF. Op dinsdag 30 september organiseren het festival en HKU een show rond talentvolle oud-studenten en hun werk, HKU & NFF: Animatie & VFX-talent, van 19.30 uur – 21.30 uur in TivoliVredenburg (Pandora). Dit jaar staat 2D/3D animatie centraal. Oscarwinnaar Erik-Jan de Boer zal als speciale gast daarin optreden. Studenten die de innovatieve studie Musician 3.0 volgen geven een bijzondere performance.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK