Topvrouw komt uit het HBO

Nieuws | de redactie
26 september 2014 | Fontys-voorzitter Nienke Meijer is de Topvrouw van het Jaar 2014. Meijer die in 2013 bij haar aanstelling bij de Brabantse hogeschool ook al in de ScienceGuide Top 10 stond, wordt door de jury geprezen om “haar drive en overtuigende leiderschapsstijl.”

Juryvoorzitter Gerdi Verbeet noemde Meijer gisteren bij de uitreiking van de prijs een topvrouw die “als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen en mannen en dan niet alleen in haar eigen organisatie.” De Fontys-voorzitter hield uiteindelijk Sigrid van Aken, lid van de Raad van bestuur van Novamedia en Joanne Kellermann, lid van de Directie van De Nederlandse Bank achter zich.

Meer diversiteit

De prijs voor Topvrouw van het jaar wordt sinds 2005 uitgereikt en Nienke Meijer mag zich dan ook de 10e winnares noemen. De organisatie wil met de prijs het belang onderstrepen van diversiteit aan de bestuurstafel, niet alleen mannen in grijze pakken, maar man, vrouw, jong, oud, mensen van verschillende afkomst.

Nienke Meijer die in september vorig jaar Marcel Wintels opvolgde als voorzitter van Fontys stond in datzelfde jaar ook al op plek 5 in de jaarlijkse Top 10 van ScienceGuide. “Meijer heeft de ruimte voor het invullen van een eigen team aan de top van haar HBO-kenniscentrum. Ambities om in Den Haag belangrijk te lijken heeft Meijer minder en dat kon wel eens het recept blijken omdat nu juist wel te worden,” schreven wij destijds.

Focus op hightech

In haar eerste jaar aan het roer van Fontys heeft Meijer zich hard gemaakt voor de versterking van Eindhoven als ‘slimste regio’ en de rol van hightech. Zo werd er een start gemaakt met het Center of Expertise High Tech Systems and Materials en opende in Eindhoven onlangs het Objexlab om studenten, docenten en onderzoekers de kans te bieden te werken met 3D-printers. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK