NASA heeft beeld van komeet

Nieuws | de redactie
22 oktober 2014 | De komeet Siding Spring scheerde rakelings langs Mars. Een unieke mogelijkheid voor de verschillende Marswagentjes en meetapparatuur op en rond de rode planeet. Zij schoten unieke beelden die nu zijn vrijgegeven door de University of Arizona.

Het was even spannend of de komeet een ‘close encounter’ met Mars zou overleven. Wetenschappers hadden eerder berekend dat de aantrekkingskracht van de planeet weleens noodlottig zou kunnen zijn voor de komeet. Dat zou een inslag én dus een groots furieus hemels vuurwerk opleveren, maar het geweld bleef uit. 

In plaats daarvan scheerde komeet rakelings langs en had de NASA’s Mars Reconnaissance Orbiter een prachtig beeld van de Siding Spring. Op 138.000 kilometer van Mars werd uiteindelijk een foto geschoten. Twee resultaten daarvan ziet u hieronder.

SidingSpringNASA


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK