Nieuwe directeur voor Rathenau

Melanie Peters die op 1 februari volgend jaar echt het stokje zal overnemen van de met pensioen afzwaaiende Jan Staman, ziet uit naar haar nieuwe baan. “Wetenschap en technologie zijn overal. Politiek en burgers informeren over de mogelijkheden en gevolgen daarvan is urgent in een democratische samenleving. Het is een eer te werken voor het Rathenau Instituut.”
Breed profiel
Volgens Peters, die in Wageningen werd opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en promoveerde op het Imperial College in Londen, is het Rathenau Instituut een belangrijke speler, dat “als onafhankelijk instituut de opdracht heeft nieuwe ontwikkelingen te signaleren en inzichtelijk te maken voor welke keuzes deze ons stellen.”
Melanie Peters heeft net als Jan Staman een breed maatschappelijk profiel. De erkend toxicoloog werkte naast haar wetenschappelijke functies tevens als onderoeksleider bij het Shell Research and Technology Centre en had verscheidende functies op het snijvlak van wetenschap, beleid, politiek en samenleving bij onder meer het Ministerie van Landbouw, waar ook Staman voor hij naar Rathenau ging actief was.
Nieuwe media inzetten voor dialoog
De nieuwe directeur van het Rathenau Instituut benadrukt dat “nieuwe media het mogelijk maken steeds meer in directe dialoog te gaan over relevante issues als voedsel, gezondheid en energievoorziening van de toekomst.” Dat debat ging het Rathenau Instituut het vorig jaar al nadrukkelijk aan onder Jan Staman.
Onder impuls van OCW, organiseerde het Rathenau Instituut samen met de WRR een reeks debatten over het ‘vertrouwen in de wetenschap’. Hier kruisten onder meer Karl Dittrich en Science in Transition-voorman Frank Miedema de degens en ging Sander Dekker in op open acces als middel om het vertrouwen in de wetenschap te bevorderen.
Meest Gelezen
Internationale studenten Maastricht faliekant tegen verplichte cursus Nederlands
Alleen bèta’s tegen Erkennen en Waarderen
‘Digitalisering slecht voor staf- en studentenwelzijn’
VVD en CDA willen weer terug naar prestatiebekostiging in het hoger onderwijs
“Internationalisering van de universiteit moet geen zelflikkend ijsje worden”
