Vooruit investeren in HBO

Nieuws | de redactie
3 november 2014 | Het studievoorschot zou geld opleveren, maar voorlopig even niet nog. Pas vanaf 2018 kunnen hogescholen en universiteiten de opbrengsten van die omvorming gebruiken voor het onderwijs, noteert de Hogeschool Rotterdam. Daarom gaat deze eigen geld nu vast extra inzetten daarvoor.

De hogeschool is financieel gezond als gevolg van een sober financieel beleid in de afgelopen jaren. Dat maakt het nu mogelijk om in 2015, 2016 en 2017 geld te onttrekken aan het eigen vermogen. Ron Bormans en zijn bestuur hebben besloten niet tot 2018 te wachten, maar per direct de investeringen in het onderwijs te verhogen. Tot 2018 investeert de hogeschool daarom gemiddeld 15,5 miljoen euro extra in de kwaliteit van het onderwijs.

Ook komt nu investeringsgeld beschikbaar, omdat de hogeschool harder is gegroeid dan in de prognoses is voorspeld. Daardoor ontvangt de hogeschool in de komende jaren een zogeheten volumecompensatie. De hogeschool heeft met de Focusagenda gekozen voor de versterking van de kwaliteit van het bacheloronderwijs. Extra middelen kunnen docententeams versterken in dat kader. Hun teams kunnen daarmee intensiever werken aan de kwaliteit van vakinhouden en de begeleiding van studenten. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK