Zing mee met komeet Chury

Nieuws | de redactie
28 november 2014 | Rosetta’s Plasma Consortium (RPC) heeft de geluiden die komeet Chury maakt nader geanalyseerd. Oscillaties van magnetisme van de ijsklomp op 40-50 millihertz vormen een lied. TU Braunschweig heeft dit nu voor menselijk gehoor toegankelijk gemaakt. Luister mee naar het kloppend hart van ons universum.

ESA vertelt: “To make the music audible to the human ear, the frequencies have been increased in this recording. This sonification of the RPC-Mag data was compiled by German composer Manuel Senfft (www.tagirijus.de). Sonification: TU Braunschweig/IGEP/Manuel Senfft, CC-BY-NC-SA 4.0 creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/

Hier het geluid uit het heelal: 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK