Rotterdam scoort als baas

Nieuws | de redactie
17 december 2014 | Van de grootste 200 werkgevers in ons land is Hogeschool Rotterdam de beste in de kenniscategorie. Dit blijkt uit het jaarlijkse Incompany 200 onderzoek naar de tevredenheid van medewerkers in Nederland.

Respondenten van het onderzoek delen op achttien aspecten rapportcijfers uit, verdeeld over de categorieën ‘functie’, ‘arbeidsvoorwaarden’, ‘carrière’ en ‘cultuur’. Hogeschool Rotterdam scoort vooral hoog in de categorieën ‘carrière’ en ‘cultuur’. Met het cijfer 6,98 laat de hogeschool andere werkgevers in het onderwijs achter zich. In de top 100 van werkgevers komt de hogeschool op 21.

Niet zo gek

Ron Bormans noemt deze uitkomst “toch een vorm van erkenning.” Meteen nuanceert hij dit succes maar even. “Onze scores zijn de laatste jaren niet echt stabiel, dus enige relativering lijkt op zijn plaats, maar het laat zien wat we wel vaker tegen elkaar zeggen: we doen het zo gek nog niet als werkgever, ook niet in vergelijking met grote bedrijven. En met een recent afgesloten cao met 3% extra loon, 130 extra, hoogwaardige banen het komende jaar, tonen we ons helemaal een werkgever waar Rotterdams, wat zeg ik, Nederlands talent moet willen zijn!”

Het is de tweede keer dat Hogeschool Rotterdam deze award wint, want in 2011 werd de hogeschool al eens eerder met deze award bekroond.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK