Website voor gezond ouder worden

Nieuws | de redactie
19 december 2014 | De vergrijzing zal de aandacht voor gezond ouder worden de komende jaren alleen maar aanwakkeren. De Hanzehogeschool besteedt hier vanuit het speerpunt Healthy Ageing veel aandacht aan. Een speciaal opgerichte website moet het maatschappelijk veld informeren over de laatste ontwikkelingen.

De nieuwe website is vooral bedoeld om kennis op het gebied van ouderenzorg te delen en de discussie aan te wakkeren over praktische knelpunten, nieuwe ontwikkelingen en de toekomst van het paramedisch vak. Op basis van wetenschappelijke kennis, innovatie en evidence-based practice op het gebied van paramedische ouderenzorg tracht de site de discussie van inhoudelijke impuls te voorzien.

Onderzoek en kennis delen

De site zal daarom vooral dienen als een plek waar je door kunt linken naar informatie op het gebied van Care en Cure, Healthy Ageing, Evidence Based Practice, vrij beschikbare literatuur (open access tijdschriften) en nog veel meer. Uiteraard is er ook een plek gereserveerd voor de lopende onderzoeken op dit gebied.

De site is gestart vanuit de innovatiewerkplaats ‘Active Ageing Ouderen’, waarin de Hanzehogeschool Groningen met veel partners (vanuit zorg- en welzijnsinstellingen, maar ook vanuit het bedrijfsleven) samenwerkt aan nieuwe diensten en producten om ouderen te helpen om zo lang mogelijk gezond en actief te blijven. 

Sterke positie in Healthy Ageing

De Hanzehogeschool heeft op dit thema een sterke positie vanuit het Center of Expertise rond Healthy Ageing. Daarin wordt met kleinere innovatiewerkplaatsen in de noordelijke regio gekeken hoe nieuwe ontwikkelingen kunnen bijdragen aan een gezonde oude dag. Programmaleider Joost Degenaar zei daarover destijds tegen ScienceGuide. “Je ziet een kanteling ontstaan in de focus op ziekte naar die op gezondheid en preventie en actieve participatie van burgers.” De website zal ook ingaan op die specifieke kanteling.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK