10 jaar Huygens

Nieuws | de redactie
14 januari 2015 | Het is een historische dag voor de Europese ruimtevaart. vandaag 10 jaar geleden landde de Europese sonde Huygens op de maan Titan van de planeet Saturnus. Deze unieke R&D en hightech prestatie leerde veel over dat fascinerende hemellichaam met zijn atmosfeer, zeeën en seizoenen.

We hebben op ScienceGuide van het begin de missie van Cassini/Huygens naar deze ‘broer van de Aarde’ die rond Saturnus draait nauwgezet gevolgd. Van de meren die op de grote maan gevonden werden, de Hollandse herfstnevels die er werden ontdekt, het idee om er met een ballon te gaan landen na 2015, de ijsvulkanen, het weer en de geologie van Titan, alles kwam langs voor onze lezers.

Deze missie bewees dat in de 21e eeuw juist de Europese astronomen, hightech en wetenschap voorop konden lopen bij de ontdekking en verkenning van het zonnestelsel. Rosetta en Philae zijn in zekere zin de kinderen van Huygens. 

Hulde aan de mensen van de ESA die deze inspirerende prestatie van vernuft, toewijding en innovatie hebben gepleegd. U kunt er op rekenen, dat de redactie van ScienceGuide aan Titan, Rosetta, Philae en de vele andere fascinerende verschijnselen dichtbij en ver af in ons heelal aandacht blijft besteden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK