India partner van Twente

Nieuws | de redactie
27 januari 2015 | UT-voorzitter Victor van der Chijs heeft deze week in India doorgebracht om de banden tussen Twente en belangrijke universiteiten en industriële partners te verstevigen. In Madras en Karaghpur werden nieuwe partners gevonden in deze ‘emerging giant’.

Men tekende Memorandums of Understanding met het Indian Institute of Technology (IIT) in Madras en het IIT in Karaghpur. In de overeenkomsten wordt de voorgenomen uitwisseling tussen staf en studenten vastgelegd en komt de opzet van gezamenlijke onderwijsprogramma’s aan bod. Verder worden de al bestaande relaties op het gebied van engineering, zoals binnen het vakgebied ‘maintenance’ (onderhoud), rubbertechnologie en biomedische werktuigbouwkunde, verder geïntensiveerd.

“Met de al bestaande research-samenwerking als springplank, neemt de UT nu belangrijke stappen richting de opzet van de gezamenlijke onderwijsprogramma’s met gerespecteerde universiteiten in India”, zegt Van der Chijs. “We hebben een aantal gezamenlijke partners in het bedrijfsleven en zullen hen onderdeel laten worden van deze samenwerking.”

Netwerken uitbouwen

De IIT’s zijn door de Indiase overheid opgericht in de jaren ’50 en behoren daarmee tot de eerste in hun soort. Deze instituten richten zich op engineering en technologie en hebben sterke maatschappelijke verbindingen gelegd. “Samen met deze internationaal erkende onderzoeksinstituten werken we aan het onderhouden en verder uitbouwen van onderzoeksnetwerken in zowel India als Nederland. In deze samenwerkingsverbanden verkennen we de gezamenlijke modellen die we met het bedrijfsleven in Nederland hebben ontwikkeld.”

Deze nieuwe samenwerking is des te actueler nu India als partnerland van de Hannover Messe zich intensief richt op het verbinden met de top van de hightech in Europa. Zowel de bedrijven als de kennisinstellingen op dit terrein zulen in april a.s. elkaar wereldwijd in Hannover ontmoeten. Premier Modi zal de Messe openen samen met Angela Merkel.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK