James Kennedy vertrekt naar UU

Nieuws | de redactie
9 januari 2015 | UvA-historicus James Kennedy is per 1 oktober 2015 door het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot de nieuwe dean van het University College Utrecht (UCU). Hij volgt prof. dr. Rob van der Vaart op, die sinds 2008 leiding gaf aan het UCU.

James Kennedy is op dit moment hoogleraar Nederlandse Geschiedenis sinds de Middeleeuwen aan de Universiteit van Amsterdam. James Kennedy volgt prof. dr. Rob van der Vaart op, die sinds 2008 leiding gaf aan het UCU.

Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht is zeer verheugd dat James Kennedy beschikbaar is om leiding te gaan geven aan het University College Utrecht. Kennedy (1963) is een Amerikaans historicus. Hij groeide op in de Verenigde Staten en werkt sinds 2003 in Nederland, toen hij hoogleraar Contemporaine Geschiedenis aan de Vrije Universiteit werd. Van 1997 tot 2003 was hij hoogleraar Europese geschiedenis aan het A.C. Van Raalte Institute van het Hope College in Holland (Michigan).

Forse onderzoekssubsidies

Sinds 2007 is Kennedy hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Daar deed hij onder meer onderzoek hoe er sinds de Tweede Wereldoorlog wordt omgegaan met nieuwe groepen burgers en bewoners van Nederland. Kennedy wist de afgelopen jaren met succes forse onderzoekssubsidies aan te vragen bij onder meer NWO.

Onlangs werd bekend dat er op de geesteswetenschappen faculteit van Kennedy op de UvA ruim €15 miljoen bezuinigd moet worden. Dit heeft geleid tot veel onrust bij studenten en medewerkers. Die hebben sindsdien al tal van protestacties georganiseerd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK