Juryvoorzitter Jet de Ranitz

Nieuws | de redactie
30 januari 2015 | Een krachtiger signaal van de renaissance van Inholland kon minister Bussemaker niet geven. Jet de Ranitz is de nieuwe juryvoorzitter voor het predicaat ‘excellente’ school.

De nieuwe collegevoorzitter van Inholland leidt de groep experts die voortaan mede vanuit de onderwijsinspectie de aspirant scholen beoordeeld. De keuze voor De Ranitz mag opmerkelijk heten. Al is de reeks ‘excellente’ beoordelingen door de NVAO van opleidingen waar zij voorheen bij de AHK verantwoordelijk voor was natuurlijk een testimonium.

Dat neemt niet weg dat Bussemakers voorgangers toch geaarzeld zouden hebben voorgangers van De Ranitz te benoemen tot voorzitter van de ‘excellente’ scholen jury. De perikelen van haar hogeschool trokken lange tijd veel aandacht en het CvB onder leiding van Geert Dales werd in 2010 zonder pardon opzij gezet. Doekle Terpstra sprong in het gat en moest flink klunen, om de wakken te ontlopen tijdens zijn toch over dun ijs.

De uitkomst van die ingrijpende fase van herijking en ‘rebooting’ van Inholland als organisatie en aanbieder van HBO-opleidingen noemde Terpstra bij zijn afscheid tegen ScienceGuide: “Hogeschool Phoenix.” Die kwalitatieve en mentale herrijzenis kon geen symbolischer signaal krijgen dan de benoeming van Terpstra opvolger bij deze OCW-jury. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK