Pijlman op weg naar Senaat?

Nieuws | de redactie
15 januari 2015 | D66 ligt op koers voor zetelwinst in de Eerste Kamer. Welke namen gaan we terugzien in de Chambre de Réflexion en wat betekent dat voor het hoger onderwijs. Vandaag maakt de partij de concept kandidatenlijst bekend. Is Hanze-voorzitter Henk Pijlman op weg naar Den Haag?

Op dit moment heeft D66 vijf zetels in de Senaat, maar verwacht mag worden dat de Statenverkiezingen van 18 maart voor verschuivingen gaat zorgen. D66 zou daarbij wel eens fors kunnen groeien en dus lopen grote namen zich warm. Zo staat Alexander Rinnooy Kan op plek vier in de lijst en vinden we Paul Schnabel terug op plaats zeven.

Met Thom de Graaf als kandidaat-lijsttrekker is het HBO al goed vertegenwoordigd op de lijst van D66, maar bij de eerste tien is nog een bekend gezicht te zien. Henk Pijlman, voorzitter van de Groningse Hanzehogeschool, mag zich verheugen in plaats negen en maakt bij een goede verkiezingsuitslag kans op een plek in de Senaat.

Pijlman is een uitgesproken HO-bestuurder met een duidelijke visie op hoger onderwijs die zich in het verleden al uitsprak voor onder meer een scherp debat over kwaliteit en verantwoordelijkheid. “Als de NVAO denkt dat zij van achter een bureau bladerend door papier kan beoordelen of een instelling wel of niet voldoet aan de instellingstoets, dan is dat nogal wat.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK