Afstuderen op je eigen bedrijf

Nieuws | de redactie
3 februari 2015 | Studeren en tegelijkertijd een bedrijf opzetten is geen sinecure. De Hanzehogeschool wil dergelijke zelfontplooiing juist actief stimuleren en gaat daarom jaarlijks 10 à 20 talentvolle studenten de kans bieden om zijn of haar afstuderen in te vullen met ondernemen.

De Topondernemersregeling die komende vrijdag afgetrapt zal worden door VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg biedt studenten de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren coaches zijn of haar minor-, stage- en afstudeerperiode invullen met activiteiten die zowel voor de opleiding als voor de onderneming van nut zijn.

Talent behouden

De Hanzehogeschool constateert dat de toenemende belangstelling van studenten voor (zelfstandig) ondernemerschap vaak conflicteert met het goed volgen van een opleiding. Dit leidt soms tot het voortijdig stoppen met de opleiding of tot het stoppen met het eigen bedrijf. Zo gaan enerzijds bijzonder talent en anderzijds substantiële economische en maatschappelijke waarde verloren.

De Hanzehogeschool Groningen start daarom met Topondernemersregeling die talentvolle studentondernemers in staat stelt studeren en ondernemen zeer effectief te combineren. Studenten die gebruik willen maken van deze regeling moeten een goed business model, een uitgewerkt bedrijfsplan en een ‘break even’ prognose aanleveren. Als deze door interne en externe deskundigen positief worden beoordeeld, kan de student als het ware afstuderen op zijn eigen bedrijf.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK