Bernard Haitink beschermheer

Nieuws | de redactie
4 februari 2015 | Een grote eer voor de UvA: Bernard Haitink is de nieuwe beschermheer van het Sweelinck-orkest, waarin studenten musiceren. Dit is het oudste symfonieorkest van Amsterdam. De legendarische maestro heeft zo in elk geval weer zijn eigen ensemble in de hoofdstad.

De prachtige zaal in het Conservatorium bij de AHK was bij de opening van de nieuwbouw al naar alumnus Haitink vernoemd. Nu verbindt hij zijn naam en faam ook aan de studenten die samen de grote werken van de klassieke muziek uitvoeren. Hun dirigente Libia Hernández is erg gelukkig met deze geste van de maestro van het Concertgebouworkest, Royal Opera Covent Garden, Chicago Symphony en nog vele andere toporkesten en oerahuizen wereldwijd. “Het is een enorme eer dat Haitink zijn legendarische naam wil verbinden aan dit prachtige, energieke orkest.”

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck is 138 jaar oud en daarmee Amsterdams’ oudste symfonieorkest. Dirigenten als Hendrik Andriessen en Edo de Waard stonden er in de loop der jaren op de bok. Helemaal in Haitinksferen zal het orkest in juni in het Concertgebouw de vierde symfonie van Gustav Mahler uitvoeren.  

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK