Geen horloges bij examen

Nieuws | de redactie
9 februari 2015 | Geen briefjes verstopt in een pen of volgeschreven handpalm meer, bij 21st Century Skills past de smartwatch als de beste vriend van de spiekende student. Universiteiten in Engeland nemen rigoureuze maatregelen: alle horloges moeten af in de examenzalen, voordat Apple toeslaat.

Afgelopen zomer gaf de University of London al aan zich zorgen te maken over het gebruik van smartwatches tijdens tentamens en examens. Juist het feit dat deze zo moeilijk zijn te onderscheiden van gewone horloges maakt handhaving van de kwaliteitsbewaking ingewikkeld. Nu de introductie van de Apple Smartwatch in april verwacht wordt , kiezen universiteiten er preventief voor alle horloges bij examens in de ban te doen.

Grote klokken aan de wand

“In grote examenzalen met meer dan 100 studenten, is het simpelweg niet praktisch om surveillanten ieder horloge te laten checken. We hebben afgelopen najaar wat onderzoek gedaan en zijn er achter gekomen dat een aantal universiteiten recent vergelijkbaar beleid hebben geïntroduceerd,” beargumenteert de University of London nu de genomen keuze om horloges te verbieden.

Studenten wordt derhalve gevraagd aan het begin van het examen, naast hun smartphone ook hun horloges in te leveren bij de surveillanten. In de examenzaal zijn daarop extra grote klokken geplaatst en slechtzienden kunnen van de universiteit speciale klokken krijgen om tijdens het examen de tijd in de gaten te houden. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK