Minister in ‘Kruitdampdebat’

Nieuws | de redactie
2 februari 2015 | VVD en LSVb gaan in de Eerste Kamer het HO-debat ‘leven na het studievoorschot’ inblazen. Niet alleen lijsttrekkers komen, maar ook Jet Bussemaker. Op tafel komen op 13 februari onder meer internationalisering, vraagfinanciering en accreditatie en de realiteit van BaMa in binair HO-Nederland.

Het debat is toegankelijk voor alle studenten en HO-liefhebbers. Deelnemers aan dediscussie zijn onder meer Jet Bussemaker (PvdA-minister van OCW), CDA-senator Anne Flierman (voorzitter NVAO), D66-senator en EK-lijsttrekker Thom de Graaf (voorzitter Vereniging Hogescholen) en VVD-senator en EK-lijsttrekker Loek Hermans, de minister van OCW in Paars-1.

Tijd is rijp

VVD en de LSVb zijn deze samenwerking aangegaan om het HO weer op de kaart te zetten. De laatste maanden hadden beide zich veelal bezig gehouden met het leenstelsel en terwijl de kruitdampen van dat debat optrekken in de statige Senaatszaal “is het nu tijd om ook de andere aspecten van het hoger onderwijs te bediscussiëren. Wij hopen op een spannend en prikkelend debat waarbij (onderwijs)bestuurders en studenten in een open debat toenadering zoeken,” zegt VVD-senator Jan Anthonie Bruijn met LSVb vice-voorzitter Ellen Schepens. Zij zullen het debat samen modereren.

Kom vrijdag 13 februari vanaf half 3 – nu de blutsen en blauwe plekken van het studievoorschot debat hun bandages verliezen – om in de bankjes van de Eerste Kamer samen de inhoud op te zoeken. Meldt u zich voor 5 februari voor dit debat aan via lsvb@lsvb.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK