Raakt duurzame energie op?

Nieuws | de redactie
20 februari 2015 | Aluhoedjes, sceptici van klimaatverandering, anti-migrantenclubs en dergelijke worden door ‘the Guardian’ geholpen met extra wetenschappelijke onderbouwing, nadat een UKIP-politica in debat had gebracht dat men moest nadenken over wat er moet gebeuren als duurzame energie opraakt.

Op geheel Britse wijze, tongue in cheek, behandelt wetenschapsliefhebber en UKIP-fratsen-adept Dean Burnett een reeks kwesties die vanuit die kringen te verwachten en zelfs al af en toe te horen zijn. “Where does the sun go when it’s night time? How do we stop immigrants from using all our gravity? If global warming is real, why am I still cold? Why do medicines work on people who don’t deserve it?” En uiteraard: “what happens when renewable energy runs out?”

UKIP over 7 milljard jaar

“The Grimsby UKIP candidate Victoria Ayling recently asked the following question at a public debate: what happens when renewable energy runs out? This resulted in much amusement and mockery, suggesting that Ayling isn’t familiar with the properties of renewable energy. Or a dictionary. But is this fair? Has Ayling been prematurely ridiculed? After all, technically renewable energy can run out.”

Vervolgens wordt keurig uiteen gezet wat er allemaal aan haken en ogen vast zou zitten aan die situatie en hoe een eventuele UIKIP-regering tegen die tijd – over zo’n 7 miljard jaar vermoedelijk – tijdig nog kan ingrijpen om de gevolgen op te vangen. Zo behandelt de krant ook het akelige vraagstuk van het opraken van de zwaartekracht doordat er veel te veel buitenlanders het land in komen en analyseert of door Europese bemoeizucht de Britten minder zonneschijn krijgen vanwege regels voor het terugzetten van de klok bij zomer/wintertijd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK