Techniekketen van vmbo tot WO

Nieuws | de redactie
17 februari 2015 | 29 bedrijven en instellingen hebben de officiële start gegeven aan het High Tech Centre Delft. Daarin gaan studenten van vmbo, mbo, hbo en wo aan de slag in met actuele bedrijfscasussen. Inholland en partners gaan zo de kennis en vaardigheden van praktische en theoretische studenten helpen integreren.

Het nieuwe centrum is gebaseerd op de drie pijlers: ‘een leven lang leren’, ‘opleidingen waar onderwijs en bedrijven samenkomen’ en ‘een werkplaats’.  De partners ambiëren met dit nieuwe centrum voor techniekonderwijs hightech-onderwijs te bieden in de volledige onderwijsketen van voortgezet onderwijs  tot wetenschappelijk onderwijs. In het High Tech Centre Delft draait het om innovatiegericht (project)onderwijs met moderne middelen en technieken dat studenten en bedrijven beide weet te inspireren.

Mee sturen op inhoud

Bedrijven benutten het nieuwe centrum voor techniekonderwijs voor scholing van het personeel maar ook voor (incidentele) productiecapaciteit. Tijdens themabijeenkomsten kunnen bedrijven en docenten kennis delen en daarmee tot nieuwe invullingen komen voor de betrokken curricula.

Een van de partners is bijvoorbeeld het bedrijf FESTO Nederland, een specialist in aandrijftechnologie. Algemeen directeur Thomas Pierson onderstreept in dit kader, dat het hoog tijd is dat bedrijven meer samenwerken met het onderwijs en zij daarbij hun gedeelde prioriteiten benoemen.

“Er is nog een wereld te winnen als we ons gezamenlijk inspannen om meer leerlingen de veelzijdige uitdagingen en carrièremogelijkheden binnen de techniek en technologie laten zien.” Een van de andere partners uit het bedrijfsleven, Aad Reurings van Reurings Precisie Plaatwerk, legt daarbij nadrukkelijk nog een eigen accent: “Bedrijven nemen in het High Tech Centre hun verantwoordelijkheid om mee te sturen op de inhoud van het onderwijs.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK