Zonnewagen zonnekoning

Nieuws | de redactie
6 februari 2015 | TUe studenten winnen de ‘Technologie Oscar’ met hun zonnewagen Stella. Na hun gesprek met Angela Merkel bij het Glass House van PBT en ScienceGuide op de Hannover Messe en de presentatie van prof. Steinbuch aldaar zijn zij nu de USA bekroond als prijs 'Best Technology Achievement'.

Ze kregen voor hun ‘gezinsauto op zonne-energie’ deze onderscheiding tijdends de prijsuitreiking van de ‘Crunchies’ in San Francisco. Deze Crunchies werden dit jaar voor de achtste keer op rij verleend aan he beste van het beste op tech-gebied. Zij heten daarom ook wel ‘de Oscars van de technologie’.

Duitsers eervol tweede

De STELLA-studenten hadden geen geringe mededingers: raketlanceerders SpaceX  en een Apple-vinding voor hun betaalsysteem.De zonnewagen waar de Kanzlerin al zo gefascineerd door bleek in Hannover won.

Professor Steinbuch kon Merkel daar al vertellen, dat de ingenieurs van Tesla al intensief contact onderhielden met zijn studenten over hun werk. De volledig elektrische auto van Tesla bleek allerlei vondsten van de studenten met hun STELLA zeer goed te kunnen gebruiken. Het contact is dan ook intensief geworden. De Kanzlerin toonde zich hiervan sterk onder de indruk.

De studenten vertelden aan Merkel vol trots hoe zij met STELLA in 2013 de World Solar Challenge in Australië wonnen in de Cruiser-klasse. De staatsvrouwe moest hard toen lachen toen ze hoorde dat de Duitsers het daar ook erg goed hadden gedaan, maar toch tweede waren geworden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK